TOIMITUSEHDOT

Voimassa 02.12.2018 alkaen

Soveltuvuus

Hölkän myyntiehdot ovat voimassa ylläolevasta päivämäärästä alkaen ja korvaavat mahdollisesti aikaisemmin julkaistut myyntiehdot.

Näissä toimitusehdoissa kerrotaan Hölkän (Hölkkä SBS Oy, Y-tunnus 2840086-6) toimitusehdoista. Toimitusehdot sisältävät tiedon mm. verkkokaupan toimitustavoista, -hinnoista, palautuskäytännöistä ja maksutavoista.

Yleistä

Kaikki hintamme sisältävät arvonlisäveron 24% ja hinnat ilmoitetaan euroissa (€), mikäli toisin ei mainita.

Pidätämme oikeuden peruuttaa kauppa tai tehdä hintamuutoksia, mikäli tilattu tuote tai sen hinta ei vastaa todellista markkinahintaa johtuen esimerkiksi verkkokaupan teknisestä virheestä tai inhimillisestä virheestä.

Pidätämme oikeuden hintojen ja ehtojen muutoksiin. Asiakas sitoutuu tilatessaan näihin toimitusehtoihin.

Tuotteisiin liittyen ei ole vaihto- tai palautusoikeutta muuten kuin alla on erikseen mainittu.

Toimitusmaksu ja toimitus

Ilmainen toimitus kaikille Suomeen toimitettaville tuotteille, siitä huolimatta ostatko yhden tai useampia tuotteita. Suomen ulkopuolelle toimitettavien tuotteiden osalta sovelletaan kulloinkin voimassa olevia toimitusmaksuja. Hölkkä toimittaa tuotteita vain rajoitetusti Suomen ulkopuolelle, joten Hölkän tuotteita ei välttämättä toimiteta kotimaahasi.

Tilaukset käsitellään lähtökohtaisesti saapumisjärjestyksessä. Käsittelyaika tilauksellesi on tyypillisesti noin 2-7 arkivuorokautta tilauksesi vahvistamisesta. Otamme mahdollisuuksien mukaan yhteyttä puhelimella tai sähköpostitse mahdollisesti poikkeavasta toimitusajasta. Yleensä otamme tilauksen käsittelyyn tilauksen saapumista seuraavana arkipäivänä.

Annetut toimitusajat ovat arvioita toimitusajoista eivätkä sido myyjää. Hölkkä ei vastaa asiakkaalle koituvista vahingoista ja/tai lisäkuluista, mikäli toimitus viivästyy.

Suomeen lähetetty tilaus on noudettavissa lähimmästä postitoimipisteestä tai noutopisteestä yleensä lähettämistä seuraavana päivänä. Huom! Annathan tilatessasi puhelinnumeron, sillä saapumisilmoitus lähetetään tekstiviestinä tilaajalle. Saapumisilmoitusta ei lähetä enää paperisena versiona.

Tarkista paketin kunto heti noutaessasi tilaustasi. Mikäli lähetys ja tuotteet ovat vaurioituneet kuljetuksessa, tee postille tai muulle taholle, joka tavaran on kuljettanut, asiasta vahinkoilmoitus. Ota tämän jälkeen yhteyttä meihin.

Paketin noutopaikasta noutamatta jättäminen ei ole sama asia kuin palautus tai peruutus. Hölkkä ei vastaa mahdollisesta vahingosta joka syntyy sen johdosta, että tilaaja ei nouda tuotetta tai reagoi saamaansa toimitusviestiin. Lunastamattoman paketin palautumisesta peritään erillinen 20 euron maksu korvaamaan niitä kuluja, joita Hölkälle lunastamattomasta paketeista aiheutuu. Suomen ulkopuolelle tehtyjen toimitusten osalta palautumisesta perittävä korvaus voi olla suurempi Hölkälle aiheutuneiden vahinkojen mukaisesti, mutta kuitenkin vähintään 20 euroa.

Mikäli kyseessä on mittatilaustuote, arvioitu toimitusaika on noin 2-3 viikkoa. XXL –kokoiset tuotteet ovat joka tapauksessa mittatilaustuotteita.

Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
https://www.paytrail.com/kuluttaja/maksupalveluehdot

Tuotteen peruuttamisoikeus

Yksityishenkilönä (kuluttajana) sinulla on jäljempänä eritellyin rajoituksin oikeus peruuttaa etämyyntinä tehty tilauksesi ilmoittamalla peruuttamisoikeuden käyttämisestä 14 päivän kuluessa siitä, kun olet tuotteen vastaanottanut. Jos haluat palauttaa tuotteen, tilaa asiakaspalvelustamme palautuslomake: info@holkka.fi Suomeen tehtyjen toimitusten osalta palautuksen voi tehdä veloituksetta käyttämällä rahtikirjaa, jonka saat palautuslomakkeen yhteydessä, mutta Suomen ulkopuolelle tehtyjen toimitusten osalta sinun tulee maksaa palauttamiseen liittyvät toimituskulut. Tuotteita ei voi palauttaa postiennakolla vaan ne tulee palauttaa kuten edellä on mainittu: käyttämällä palautuslomaketta ja Suomeen tehtyjen toimitusten osalta rahtikirjaa ja ulkomaille tehtyjen toimitusten osalta tilaajan valitsemaa ja maksamaa toimitustapaa. Huomaathan, että noutamatta jättäminen ei ole palautus.

Palautettavien tuotteiden tulee olla käyttämättömiä ja vahingoittumattomia. Tuote tulee pakata hyvin (ensisijaisesti samaan pakkaukseen, jossa se on lähetetty). Magneetit tulee olla kiinnitettynä vastuskuminauhojen vastakappaleisiin tai muutoin postin tai muun tavarantoimittajan vaatimalla tavalla suojattuna.

Hölkkä palauttaa tuotteen ostohinnan 14 päivän kuluessa peruuttamisilmoituksen saamisesta sillä edellytyksellä, että tuote on palautettu Hölkälle käyttämättömänä ja ehjänä.

Peruuttamisoikeus on voimassa ainoastaan silloin, kun tuote on käyttämätön ja ehjä. Mittatilaustuotteiden (ml. kaikki kokojen XXL tuotteet) osalta ei ole peruuttamisoikeutta.

Reklamaatio ja virhevastuu

Jos tuote on vahingoittunut tai siinä on virhe siinä vaiheessa kun tuote vastaanotetaan, on ostajalla oikeus ja (mikäli ostaja haluaa korvaavan tuotteen tai esimerkiksi korvauksia virheestä) velvollisuus tehdä reklamaatio. Reklamaatio tulee tehdä lähettämällä sähköposti osoitteeseen info@holkka.fi viipymättä ja joka tapauksessa viimeistään kahden kuukauden kuluessa siitä, kun huomasit tavarassa olevan virheen tai vahingon. Sinulla on asiakkaana vastuu tarkastaa tuote huolellisesti sen saapuessa varmistuaksesi sen virheettömyydestä. Mikäli laiminlyöt velvollisuutesi tarkastaa tuotteen ja ilmoittaa havaitsemastasi virheestä kohtuullisessa ajassa, Hölkkä ei vastaa tuotteessa olevasta mahdollisesta virheestä tai vahingosta. Selvyyden vuoksi Hölkkä ei myöskään vastaa virheestä tai vahingosta, joka on syntynyt tuotteen vastaanottamisen jälkeen tai muuten ostajan toiminnan seurauksena.

On tärkeää huomioida reklamaation/palauttamisen ohjeet. Jos sinulla on kysyttävää, voit aina ottaa yhteyttä Hölkän asiakaspalveluun: info@holkka.fi.

Mikäli tuotteessa on virhe, Hölkällä on ensisijaisesti oikeus korvata vioittunut tai vahingoittunut tuote, ja tilaus voidaan 14 päivän etämyynnin peruuttamisoikeuden umpeutumisen jälkeen purkaa tai perua tai pyytää hinnanalennusta ainoastaan, jos Hölkkä ei kohtuullisessa ajassa tarjoudu toimittamaan korvaavaa tuotetta. Hölkkä voi valintansa mukaan korvata virheen/vahingon joko toimittamalla uuden tuotteen tai maksamalla takaisin ostohinnan osittain tai kokonaan.

Reklamoidessasi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme edellä mainitussa sähköpostiosoitteessa, niin lähetämme sinulle palautuslomakkeen ja -rahtikirjan, jolloin voit palauttaa tuotteen veloituksetta. Tuotteet tulee palauttaa käyttämällä edellä mainittua palautuslomaketta ja rahtikirjaa, ja Hölkkä ei ota vastaan tuotteita, jotka palautetaan esimerkiksi postiennakolla. Tuote tulee pakata hyvin (ensisijaisesti samaan pakkaukseen, jossa se on lähetetty). Magneetit tulee olla kiinnitettynä vastuskuminauhojen vastakappaleisiin tai muutoin postin vaatimalla tavalla suojattuna.

Hölkkä kontrolloi/testaa palautetut tuotteet palautuslomakkeeseen annetun virhekuvauksen perusteella, joten on tärkeää, että kuvaus on mahdollisimman tarkka.

Takuu

Mikäli Hölkkä tarjoaa tuotteelle takuun tuotteen hajoamisen varalta, niin edellä mainittu takuu kattaa ainoastaan tuotteen (liivi ja kyynärpannat) valmistus- ja materiaalivirheet sellaisten vahinkojen osalta, jotka sattuvat tuotteen normaalin käytön yhteydessä. Mahdollinen Hölkän tarjoama takuu ei koske vastuskuminauhoja, eikä kata tuotteen käyttöä Hölkän ohjeiden vastaisesti tai muuten tavalla, joka ei vastaa tuotteen normaalia käyttöä. Mikäli tilauksen tai vastaavan yhteydessä ei ole ilmoitettu tuotteen takuusta, niin silloin tuotteelle ei myönnetä mitään takuuta.

Hölkkä voi valintansa mukaan joko korjata takuun piirissä olevan, virheellisen tuotteen, tai sitten lähettää uuden, korvaavan tuotteen.

Mikäli havaitset tuotteessa virheen tai vahingon, joka voisi olla takuun piirissä, sinun tulee ilmoittaa siitä noudattaen reklamointien osalta yllä esitettyjä aikarajoja ja menettelyä ja pyydettäessä toimittaa virheellinen/vahingoittunut tuote Hölkälle. Muuten takuukorjauksia ei suoriteta ja/tai korvaavia tuotteita ei lähetetä.

Kuljetusvahingosta ilmoittaminen

Ilmoita kuljetuksen aikana tapahtuneesta vahingosta välittömästi kuljetusyhtiölle (toimituksen saapumispäivänä) sekä Hölkälle sähköpostitse info@holkka.fi. Älä lunasta vahingoittunutta pakettia. Jos huomaat vahingon vasta avattuasi paketin, ota välittömästi yhteys kuljetusyhtiöön sekä Hölkkään (info@holkka.fi).

Tietosuoja

Hölkkä noudattaa toiminnassaan EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (”GDPR”), Suomen kansallista henkilötietolakia ja tietosuojavaltuutetun ohjeita ja määräyksiä. Hölkkä kerää tuotetilausten yhteydessä tilaajien henkilötietoja (nimi, yhteystiedot, osoite, maksutiedot), jotka ovat tarpeen tilauksen mukaisen tuotteen toimittamiseksi. Henkilötietoja käytetään ainoastaan tuotteiden toimittamiseen, ja niitä voidaan luovuttaa alikäsittelijöille, jotka ovat mukana toimitusprosessissa (kuljetusyhtiö, maksunvälittäjä). Henkilötietoja säilötään ja käsitellään joko paikallisesti kovalevyllä tai sitten palvelimella EU:ssa/ETA-alueella, ja Hölkkä vastaa, että se on ryhtynyt riittäviin teknisiin ja organisatorisiin toimiin varmistaakseen henkilötietojen tietoturvan. Henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti, ja niitä käytetään ainoastaan edellä mainittuja tarkoituksia varten, ja ne poistetaan kolmen vuoden kuluessa tilaajan viimeisimmästä ostotapahtumasta, ellei Hölkän lakisääteinen velvollisuus tai Hölkän oikeuksien puolustaminen edellytä tietojen säilyttämistä.

Hölkkä sitoutuu toteuttamaan tilaajien GDPR:n mukaisia oikeuksia mm. saada kopio heitä koskevista henkilötiedoista, korjata heitä koskevat virheelliset tiedot, oikeus tulla unohdetuksi siltä osin kuin se soveltuu tilaajien tietoihin, oikeus rajoittaa käsittelyä, oikeus tietojen siirtoon ja oikeus vastustaa käsittelyä.

Hölkkä ei siirrä henkilötietoja EU:n/ETA alueen ulkopuolelle eikä käytä toiminnassaan henkilötietoihin perustuvaa profilointia tai automaattista päätöksentekoa. Edellä mainittujen henkilötietojen antaminen on välttämätöntä tilausten käsittelemiseksi ja mikäli niitä ei anneta, niin tilauksia ei voida toimittaa.

Mahdolliset, tietosuojaan liittyvät kyselyt voidaan ohjata osoitteeseen info@holkka.fi. Tilaajilla on GDPR:n nojalla oikeus valittaa mahdollisista henkilötietojen käsittelyyn liittyvistä väärinkäytöksistä toimivaltaiselle tietosuojavalvontaviranomaiselle, joka Suomen osalta on tietosuojavaltuutettu: https://tietosuoja.fi/etusivu

Verkkokaupasta ostettujen kurssien peruutusoikeus

Voit peruuttaa osallistumisesi kurssille 7 päivää ennen kurssin alkua. Peruutus on ilmoitettava henkilökohtaisesti joko sähköpostitse info@holkka.fi tai puhelimitse 045 1606564. Mikäli peruutus tehdään alle 7 päivää ennen kurssin alkua, Hölkällä on oikeus periä koko kurssin hinta. Yksittäiset poissaolot ja niiden korvaaminen toisella tunnilla, tulee sopia henkilökohtaisesti joko sähköpostitse tai puhelimitse. Vapaa-ajan kursseja ei koske kuluttajansuojalain mukainen peruutusoikeus (KRIL 2101/39/2010)

Kurssin peruminen

Mikäli osallistujia ei ole tarpeeksi, Hölkkä pidättää oikeuden perua kurssin. Tässä tapauksessa asiakkaaseen otetaan yhteyttä ja sovitaan korvausmenettelystä. Mikäli kurssia ei pystytä järjestämään Hölkästä johtuvista syistä, asiakkaalle palautetaan kurssimaksu.
Jos kurssikerta peruuntuu Hölkästä riippumattomasta, ennalta arvaamattomasta syystä, Hölkkä ei korvaa osallistujille peruuntunutta kurssikertaa.

Ehtojen muuttaminen

Hölkkä pidättää oikeuden muuttaa yksipuoleisesti yleisiä ehtojaan sekä muita verkkokaupassa sovellettavia ehtoja, kuten asiakaspalautus- ja tietosuojaehtojaan sekä hintojaan. Asiakkaan velvollisuus on ennen tilauksen tekoa tutustua kulloinkin voimassa oleviin ehtoihin.

Sovellettava laki ja riitojen ratkaisu

Näihin ehtoihin sovelletaan Suomen lakia lukuun ottamatta sen lainvalintaa koskevia säädöksiä. Siltä osin kuin tilaaja on Suomen ulkopuolella asuva kuluttaja, sovelletaan kuitenkin tilaajan kotivaltion lakia lukuun ottamatta sen lainvalintaa koskevia säädöksiä, mikäli Suomen lakia ei pakottavasta lain säännöksestä johtuen voitaisi soveltaa.

Näihin ehtoihin liittyvät riidat ratkaistaan toimivaltaisessa tuomioistuimessa. Kuluttaja-asiakkailla on lisäksi oikeus saattaa mahdollinen ehtoihin liittyvä riita kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi, tai hyödyntää Kilpailu- ja kuluttajaviraston tarjoamaa kuluttajaneuvontaa. Lue lisää kuluttajansuojasta verkkokaupassa Kuluttajaviraston sivuilta: www.kkv.fi