Kurssit ja koulutukset

Power Walking ja Fysio Walking -kurssit

Hölkkä® -kurssit ovat monipuolisia ja inspiroivia, liikkuvuutta, lihasvoimaa ja kestävyyttä kehittäviä treenikonsepteja, jotka pohjautuvat tutkittuun tietoon ja ammattilaisten kokemukseen.

Hölkkä® Power Walking -kurssi

Hölkkä Power Walking on Hölkkäliivillä tehostettua kestävyyskuntoa kehittävää tehokävelyä tai -hölkkää,  johon sisältyy monipuolisia liikkuvuus- ja lihasvoimaharjoitteita. Kurssi sopii niin liikunnan aloittelijoille kuin aktiivisemmille kuntoilijoillekin.

Tällä neljän viikon kurssilla opit oikeat tekniikat sekä tehokävelyyn että tehohölkkään, opit myös eri sykealuilla harjoittelua ja miten hyödynnät ne tehokävelyssä sekä tehohölkässä.
Jokaisella tunnilla on oma teemansa ja 60 minuutin aikana opit lisää tekniikkaa sekä sen soveltamista erilaisiin maastoihin.

KURSSIN SISÄLTÖ:

Tunti 1: Hölkkäliivin käytön perusteet, power walking tekniikka
Tunti 2: Vauhdin lisääminen ja hengitys
Tunti 3: Eri tekniikoita ylämäki- ja porrastreeniin
Tunti 4: Intervalliharjoittelu kestävyyskuntoa parantamaan, sykealueet

🔵 sopii aloittelijoille, kurssin tahti on kevyempi ja perustuu kuntoilun aloittamiseen sekä kehittymiseen

🔴 sopii aktiivista liikuntaa harrastaville, kurssin tahti nopeampi ja vauhti sovitetaan aktiivisille liikkujille


HEI! Haluaisitko sinäkin Hölkkä Power Walking ohjaajaksi? Lue lisää täältä

TAMPERE 🔵 🔴

Power Walking -kurssit

Ohjaaja: Stiina Enqvist (PT, ravintovalmentaja)

 


HELSINKI 🔵 🔴

Power Walking -kurssit

Kaksi eri teemaa: Tehoa peruslenkkeilyyn ja Eroon niska-hartiaseudun kivuista

Ohjaaja: Jasmin Hongell Nzaro (PT, koulutettu hieroja, liikuntaneuvoja)

 


Hölkkä® Fysio Walking -kurssi

Hölkkä Fysio Walking on kestävyyskuntoa parantavaa kävely- tai hölkkätreeniä, jossa tehdään Hölkkäliivin avulla ylävartalon TULE-ongelmia kuntouttavaa ja ennaltaehkäisevää liikkuvuus- ja lihasvoimaharjoittelua. Hölkkäliiviä käyttämällä verenkierto ja aineenvaihdunta lihaksissa lisääntyy ja kireystilat alkavat vähitellen antamaan periksi niska-hartiaseudussa. Hölkkäliivi tukee selän luonnollista asentoa ja ryhtiä, jolloin myös hengityslihaksisto toimii vapaammin. FysioWalking -kurssi sopii hyvin niska-hartiaseudun ja selän vaivoihin apua kaipaaville.

Tällä neljän viikon kurssilla opit monipuolisia ja tehokkaita keinoja, joilla voit edistää ylävartalosi ryhtiä ja voimaa sekä parantaa kestävyyskuntoasi. Jokaisella tunnilla on oma teemansa ja 60 minuutin aikana opit lisää tekniikkaa sekä sen soveltamista erilaisiin maastoihin.

TUNTIEN TEEMAT:

Tunti 1: Ryhti
Tunti 2: Liikkuvuus
Tunti 3: Lihasvoima
Tunti 4: Lihaskestävyys

🔵 sopii aloittelijoille, kurssin tahti on kevyempi ja perustuu kuntoilun aloittamiseen sekä kehittymiseen

🔴 sopii aktiivista liikuntaa harrastaville, kurssin tahti nopeampi ja vauhti sovitetaan aktiivisille liikkujille


HEI! Haluaisitko sinäkin Hölkkä Fysio Walking ohjaajaksi? Lue lisää täältä

TAMPERE 🔵 🔴

Fysio Walking -kurssit

Ohjaaja: Pia Nykänen (fysioterapeutti, PT, ravintovalmentaja)

KEURUU 🔵 

Fysio Walking -kurssit

Ohjaaja: Janette Jartti (PT, kuntosalivalmentaja)

Kokemuksia:

“Tulin kurssille, koska kärsin jo melkein kroonisista niska/hartia/lapajumeista. Sauvakävelyä olen harrastanut jo muutaman vuoden ja siitä olenkin saanut apua jumeihini, mutta ajattelin kokeilla myös liiviä, jolla voi lenkkeillä myös vaativimmissa olosuhteissa (metsäisillä luontopoluilla) ja hölkätä, mitä sauvojen kanssa ei voi.

Tuntien aikana huomaan heti kuinka yläkroppa vetristyy ja ryhti paranee. Käytän myös käsiä enemmän kuin sauvojen kanssa.

Lenkin jälkeen niskoissa ja hartioissa tuntuu väsymystä, liikkuvuutta on tullut lisää ja isoimmat jumit ovat jääneet lenkin varrelle. Seuraavana päivänä tietää kyllä “kauhoneensa” liivin kanssa, mutta olo on vetreä. Ja mieli halajaakin uudelle lenkille.”
Minna, 53v.


”Bongasin hölkkä-liivikurssin Facebookista ja ilmoittauduin heti mukaan. Toimistotyö näyttöpäätteellä on vaatinut veronsa ja olen kokeillut niska- ja olkapääkipujen ja jumien hoitoon monenmoista. Kävelylenkit kuuluivat arkeeni jo ennen hölkkä-liivikurssia, mutta halusin kokeilla saisiko liivillä lisää liikettä ylävartaloon.

Jo heti ensimmäisellä kerralla huomasin kuinka liivi todella aktivoi lapojen ja yläselänseutua. Vastus ei tunnu kävellessä raskaalta, mutta pysähtyessä huomasin kuinka lihakset olivat niska-hartiaseudusta lämmenneet ja veri lähtenyt aivan erilailla kiertämään. Olkapääni on ollut todella oikutteleva, mutta yllätyksekseni liivi ei vastuksesta huolimatta kohdistanut yhtään kipeyttävää rasitusta oireilevaan olkapäähäni. Lenkin jälkeen olo oli hyvä, niin kuin ulkoilun jälkeen aina. Ylävartalon lihakset tuntuivat lämmenneiltä, mutta eivät varsinaisesti rasittuneilta. Lenkkiä seuraavana aamuna huomasin kyllä käsissä ja hartioissa mukavaa lihasjomoa; lihakset olivat todella joutuneet hommiin, vaikka lenkillä vastusta ei edes huomaa!

Nyt olen monien kuukausien olkapääkipujen jälkeen päässyt oireiluista lähes kokonaan eroon yhdistämällä säännölliset hölkkä-liivilenkit lihaskuntoharjoitteluun.”
Jenni, 30v.

Hölkkä® Power Walking ja Fysio Walking ohjaajakoulutukset

Hölkkä® Power Walking ohjaajakoulutus

Hölkkä Power Walking on liikunta- ja terveysalan asiantuntijan kehittämä laadukas kuntoliikuntaohjelma, jossa ylävartalon tehokas aktivointi hölkkäliivillä yhdistetään power walking – tekniikkaan. Hölkkä Power Walking perustuu toiminnalliseen ja intervallimuotoiseen harjoitteluun hölkkäliiviä hyödyntäen ja se sopii todella hyvin ryhmäliikuntaan ja yksilölliseen harjoitteluun.

Tämä koulutus antaa sinulle valmiudet toimia Hölkkä Power Walking -kurssien ohjaajana.

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti sinulle, joka jo toimit alalla ohjaajana, valmentajana, PT:nä, fysioterapeuttina tai vaikkapa opettajana koulussa. Mukaan ovat kuitenkin tervetulleita myös kaikki, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan alalla tulevaisuudessa.

Koulutus muodostuu teoriasta sekä käytännön osasta.

Käymme läpi muun muassa Hölkkä Power Walking harjoittelun soveltamista erilaisissa maastoissa, vastuskuminauhojen oikeaa ja tehokasta käyttöä, ryhmäliikuntatunnin suunnittelua, treenin intensiteetin säätelyä, sekä kommunikointia treenin aikana. Jokainen saa myös mukaansa valmiin Hölkkä Power Walking kurssiohjelman, johon yhdessä koulutuksen aikana perehdymme.

Koulutus kestää 3 tuntia.

Suoritetun koulutuksen jälkeen olet auktorisoitu Hölkkä® Power Walking -ohjaaja. Suoritetusta koulutuksesta saat myös pätevyystodistuksen.

Hinta: 217,00 euroa (sis. alv 24%). Hintaan sisältyy ohjaajalle oma hölkkäliivi ja valmis kurssiohjelma kurssien toteuttamista varten.

Helsinki: 06-02-2020 klo 18-21

Tampere: 08-02-2020 klo 13-16

Ilmoittautumiset 29.1.2020 mennessä

Kouluttaja: Jasmin Hongell Nzaro, liikuntaneuvoja, Personal Trainer, koulutettu hieroja, auktorisoitu Hölkkä® Power Walking kouluttaja

Lisätietoa ja ilmoittautumiset koulutukseen: info@holkka.fi /Tampere tai  valmennukset@easytraining.fi /Helsinki

Hölkkä® Fysio Walking ohjaajakoulutus

Hölkkä Fysio Walking on terveys- ja liikunta-alan asiantuntijan kehittämä harjoituskonsepti, johon sisältyy ylävartalon TULE-ongelmia ennaltaehkäisevää ja kuntouttavaa liikkuvuus- ja lihasvoimaharjoittelua hölkkäliiviä hyödyntäen sekä kestävyyskuntoa parantavaa kävely- tai hölkkätreeniä. Hölkkä Fysio Walking sopii hyvin sekä yksilölliseen harjoitteluun että ryhmäliikuntaan.

Koulutus antaa sinulle valmiudet toimia Hölkkä Fysio Walking -kurssien ohjaajana.
Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti sinulle, joka jo toimit fysioterapeuttina, liikunnanohjaajana tai personal trainerina. Mukaan ovat kuitenkin tervetulleita kaikki, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan liikunta-alalla tulevaisuudessa.

Koulutus muodostuu sekä teoria osiosta että käytännön osiosta.

Koulutuksessa käydään läpi Hölkkä-liivin tehokasta ja monipuolista käyttöä ylävartalon TULE-ongelmien ehkäisyssä ja hoidossa.

Jokainen saa myös mukaansa valmiin Hölkkä Fysio Walking kurssiohjelman, johon koulutuksen aikana perehdymme.

Koulutus kestää 3 tuntia.

Suoritetun koulutuksen jälkeen olet auktorisoitu Hölkkä® Fysio Walking ohjaaja. Suoritetusta koulutuksesta saat myös pätevyystodistuksen.

Hinta: 217,00 euroa (sis. alv 24%). Hintaan sisältyy ohjaajalle oma hölkkäliivi ja valmis kurssiohjelma kurssien toteuttamista varten.

Tampere: 22.2.2020 klo 13 – 16

Osoite: Lähteenkatu 2 – 4, 33500 Tampere

Ilmoittautumiset 14.2.2020 mennessä

Kouluttaja: Pia Nykänen, fysioterapeutti, Personal Trainer, auktorisoitu Hölkkä® Fysio Walking kouluttaja

Lisätietoa ja ilmoittautumiset koulutukseen: pia.nykanen@gmail.com tai info@holkka.fi

Tulossa yrityksille henkilöstöä liikuttavia Hölkkä® palveluita!

Valikko