Mitä Motipoppoossa tapahtuu?

 

Olet varmasti kuullut sanonnan, että elämäntapamuutos on matka, ei päämäärä. Muutoksen polulla ensimmäiset askeleet ovat ratkaisevia. Näiden 2 ensimmäisen kuukauden aikana olemmekin Motipoppoossa keskittyneet luomaan vankan perustan, jotta parempi hyvinvointi rakentuisi kestävälle pohjalle.

Suunnan ja sisällön selvitys

Alkukartoituksen avulla pysähdyimme tarkastelemaan nykytilannettamme rehellisesti ja avoimesti sekä menneisyyttämme ymmärtääksemme, mikä oli johtanut meidät tähän tilanteeseen. Tutkimme omia tavoitteitamme, ja ennen kaikkea asetimme positiivisia ja hyviä asioita sallivia odotuksia siitä, mitä tämä matka voisi tuoda tullessaan.

Alkukartoitus on kuin kartta, joka auttaa meitä hahmottamaan suunnan, mutta samalla myös ymmärtämään, että jokainen askeleemme on tärkeä osa tätä matkaa. Emme odota pikavoittoja tai nopeita ratkaisuja, vaan tiedostamme, että kestävän muutoksen saavuttaminen vaatii aikaa ja omistautumista. Jokainen päivä on uusi mahdollisuus tehdä hyviä valintoja ja ottaa askel lähemmäksi omaa arvokasta itseään. Ja vaikka matkalla saattaa tulla takapakkeja, niin emme takerru siihen, kuinka monta kertaa kompastumme, vaan siihen, kuinka monta kertaa nousemme ylös ja jatkamme eteenpäin!

Kiitollisuuden Voima

Kiitollisuusharjoitus otettiin heti alkukartoituksen jälkeen päivittäiseen käyttöön, koska se on nopea ja helppo tapa oppia avaamaan itsemme positiiviselle ja hyvälle. Se opettaa meidät havainnoimaan kaikkea sitä hyvää, joka ympäröi meitä jokapäiväisessä elämässämme. Tällä Motipoppoon 6 kk:n muutosmatkalla emme jää tuijottamaan ongelmia ja haasteita, vaan kiinnitämme huomiota voimavaroihimme ja positiivisiin tapahtumiin, jotka aiemmin ovat saattaneet jäädä huomiotta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kieltäisimme ikävät asiat tai vaikeudet elämässämme.

Kaikki elämämme kokemukset, olivat ne sitten ilon hetkiä tai surun syvänmeren aaltoja, ovat muovanneet meitä. Kun katselemme menneisyyttämme hyväksyen ja avoimin mielin, niin ymmärrämme, mitkä valinnat ovat johtaneet meidät voimaan huonosti. Ja kun hyväksymme, että tähänastinen elämä on ollut matkamme tarpeellinen osa, joka on avannut silmämme nyt ymmärtämään, kuinka ainutlaatuisia olemme ja kuinka ainutlaatuinen elämämme on, niin samalla irrottaudumme katkeruudesta ja kärsimyksestä. Tämän ymmärryksen myötä pystymme vapautumaan menneiden taakasta ja tekemään nyt parempia valintoja. Sallimme itsellemme nauttia elämästä ja otamme vastaan kaiken sen hyvän, mitä se meille tarjoaa.

Hyvän elämän peruspilarit voimavaroinamme

Voimavaroja tarkastelemme poikkeuksellisen perusteellisesti. Aloitimme prosessin yksilöllisestä pohdinnasta, jonka tavoitteena on löytää ja tunnistaa, mitä kaikkea hyvää elämässämme nyt on, joka kannattelee meitä arjessa ja siten myös elämäntapamuutoksen matkalla.

Tämä prosessi ei rajoitu ainoastaan ilmeisiin tai suuriin saavutuksiin ja onnen lähteisiin, vaan se ulottuu myös arjen pieniin, usein itsestään selvinä pidettyihin asioihin.

Jotta pienimmätkin hyvät asiat saadaan nostettua esiin, tarkastelemme voimavaroja myös ”menetyksen kautta”. Menetelmä auttaa konkretisoimaan, kuinka paljon jokainen arkinenkin asia todellisuudessa merkitsee ja kuinka suuren osan ne muodostavat hyvän elämän kokemuksesta. Esimerkiksi terveyden, lemmikkieläimen, läheisen ihmisen tai työn menettämisen pohtiminen nostaa vieläkin selvemmin esiin niiden syvällisen arvon ja merkityksen hyvinvoinnillemme. Voimavarojen kartoittamisen kautta meidän on mahdollista päästä lähemmäksi omaa arvomaailmaamme ja löytää kestävää motivaatiota ja tukea elämäntapamuutoksen toteuttamiseen.

Viikoittaiset treenit

Motipoppoossa olemme omistautuneet fyysisen kunnon kohottamiseen, sillä tiedämme sen olevan avainasemassa niin kehon kuin mielen hyvinvoinnille. Hyvä kunto ei ole pelkästään voimaa ja kestävyyttä, vaan se mahdollistaa meille terveellisempien valintojen tekemisen ja antaa välineitä kohdata arjen haasteet uudella energialla. Kun olemme fyysisesti hyvässä kunnossa, emme ainoastaan tunne itseämme vahvemmiksi ja jaksavammiksi; meillä on myös paremmat edellytykset tehdä arjessa valintoja, jotka edistävät terveyttämme. Kuntoilun myötä kasvaa motivaatio syödä ravitsevammin, levätä riittävästi ja hallita stressiä tehokkaammin. Parempi kunto antaa lisäksi lisäenergiaa, joka auttaa meitä suoriutumaan päivittäisistä tehtävistämme paremmin. Hyvän kunnon saavuttaminen on mahdollista Motipoppoossa, jossa kaikille jäsenillemme – niin verkkovalmennusjäsenille kuin lähipoppooseen kuuluville – on tarjolla juoksuohjaaja ja fysioterapeutti Pia Nykäsen suunnittelema 16 viikon mittainen, räätälöity treeniohjelma.

Kevyemmällä ohjelmalla etenemme kävelijöistä hölkkääjiksi, kun taas vaativampi ohjelma tähtää 10 kilometrin juoksukuntoon. Viikoittain asetetut selkeät tavoitteet ja ohjeet takaavat sen, että edistys on jatkuvaa, turvallista ja motivoivaa. Tampereen lähipoppoossa olemme jo päässeet kokeilemaan, kuinka monipuolisesti Motiliivit tukevat harjoittelua. Liivejä hyödynnetään niin peruskävelyn ja -juoksun yhteydessä ylävartalon vahvistamiseen kuin myös liikkuvuuden ja lihaskunnon kehittämisessä, mikä tekee treenaamisesta kokonaisvaltaisen kokemuksen.

Vierailevat valmentajat

Kevät on täynnä uutta oppimista ja inspiroivia hetkiä, sillä Motipoppoossa vierailee joukko alansa huippuasiantuntijoita jakamassa tietotaitoaan ja kannustamassa meitä kaikkia matkallamme kohti hyvinvointia.

Olitpa kiinnostunut henkilökohtaisesta kasvusta, ravinnosta, terveydestä, liikunnasta tai mielen hyvinvoinnista, vierailevien valmentajien livewebinaarit tarjoavat uusia näkökulmia ja käytännön työkaluja näiden tietojen syventämiseen. Jokainen webinaari tallennetaan, ja Motipoppoon jäsenet voivat palata niihin uudestaan aina heinäkuun loppuun asti.

Pysy ajan tasalla tulevista tapahtumista ja asiantuntijavierailuista seuraamalla Motiblogiamme, johon päivitämme uudet tapahtumat aikajärjestyksessä. Olemme innoissamme voidessamme tarjota kaikille lisää oppimismahdollisuuksia koko kevään ajan!

Haluatko sinä mukaan Motipoppooseen?

Verkkovalmennuksemme ovet ovat avoinna, milloin vain, kun päätät tarttua tilaisuuteen. Motipoppoon verkkovalmennus on suunniteltu niin, että voit hypätä mukaan omaan tahtiisi ja aloittaa oman hyvinvoinnin matkasi heti, kun olet valmis. Kaikki harjoitusmateriaalit alkukartoituksesta lähtien, viikoittaiset treeniohjeet ja tuki sekä vierailevien valmentajien webinaarit löytyvät kätevästi Motipoppoon suljetusta Facebook-ryhmästä.

Liity mukaan nyt, ja aloita muutos kohti aktiivisempaa, terveempää ja tasapainoisempaa sinua!

Motiterveisin, Tiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed