Kaamosmasis kuriin – näin selätät kaamosajan alakuloisuuden

Pakko myöntää, vaikka positiivinen luonne olenkin, tämä vuodenaika ei juurikaan hivele mieltä. Pimeys sinänsä ei minua häiritse, koska rakastan lepattavien kynttilänliekkien ja valosarjojen luomaa romanttista tunnelmaa. Mutta päivien tasainen harmaus, luonnon värittömyys ja kylmän kolea ilmanala saavat naaman vääjäämättä peruslukemille.

Vaatii sisua vetää lenkkivaatteet niskaan ja Motiliivit päälle, kun räntää vihmoo vaakasuoraan ja tuuli taivuttelee puita. Mutta joka kerta, kun vauhtiin pääsen, voin vain todeta, että ei se menoa hidasta eikä haittaa. Kolmen vartin lenkki ja lämmin suihku päälle tekee ihan hemmetin hyvää – sääolosuhteista riippumatta. Lenkin jälkeen mieli on kirkas, olo energinen ja arjen askareet hoituvat ripeästi.

Jos syksyn harmaus latistaa mieltä, niin kokeile lääkkeeksi lenkkeilyä! Se ei ehkä ole helpoin vaihtoehto, mutta uskallan luvata, että se on sekä varmin että halvin tapa kohentaa oloa. Säännöllinen, sykettä nostava liikunta saa aikaan aivoissa positiivisen pyörremyrskyn.

Liikunta – luonnollinen lääke masennukseen

Suomalaisista aikuisista joka viides kokee runsaasti kaamosoireita. Liikunta kohentaa vointia oli vaisun olon syynä sitten kaamos tai puolikuntoisuus. Mitään monimutkaisia treeniohjelmia ei tarvita, eikä edes älykelloa sykkeiden mittaamiseen. Riittää, että liikut reippaasti niin, että syke nousee ja hengästyt. Hyvä intensiteetin mittari on perinteinen H+PPP -sääntö, jota seuraamalla pärjäät vallan mainiosti: Hengästyttää, mutta Pitää Pystyä Puhumaan. Ja kun jatkat liikuntaa vähintään puoli tuntia, aivosi kiittävät.

Jos sykkeen nostaminen oma-aloitteisesti tuntuu vaikealta, kokeile ilmaista Hölkkä Lenkittäjän 15 minuutin minitreeni -äänitettä! Sen avulla pääset nopeasti jyvälle, kuinka helppoa se on! Minitreeni ei edellytä Motiliivin käyttöä, ja jos haluat saada maagisen puolen tunnin treenin täyteen, toista minitreeni kahdesti peräkkäin.

Tässä masisoireiden selätysresepti tiivistettynä:

👉🏻 kolme kertaa viikossa puolen tunnin lenkki, joka nostaa sykettä ja saa hengästymään.

Ei sen monimutkaisempaa. Toimii – kokeile vaikka!

Jos nyt mietit, onko kysymyksessä kaamosoireet vai mahdollisesti jotain muuta, voit tutkailla omaa tilannettasi Duodecimin Terveyskirjastossa – nettitohtorointi käy näppärästi tästä linkistä.

Seuraavassa osassa syvennyn tieteelliseen näyttöön liikunnan vaikutuksista masennukseen. Pysy kuulolla!

***

Motivalmentaja Tiina jakaa tässä blogissa motikuulumisia, vinkkejä ja pieniä tsemppihenkisiä muistutuksia – ihan vain siksi, että hyvinvointi kuuluu meille kaikille.

***

Voit myös seurata meitä instagramissa sekä facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed