Cardio Training by Hölkkä

Motiliivillä lisää sykettä

Sykettä nostavalla kestävyyskuntoharjoittelulla, eli cardio-harjoittelulla, on merkittäviä terveydellisiä vaikutuksia erityisesti verenkierto- ja hengityselimistön kuntoon. Se kasvattaa sydämen pumppaustehoa, parantaa hapenottokykyä ja polttaa tehokkaasti rasvaa. Sykkeennousu on tehokkainta, kun harjoitus kohdistuu kehon suurimpiin lihasryhmiin, jotka sijaitsevat jaloissa ja keskivartalossa. Motiliivi aktivoi automaattisesti keskivartalosi isoja lihaksia, jopa 60% enemmän kuin ilman liiviä. Motiliivillä saat helposti peruskävelynkin muuttumaan tehokkaaksi cardio-treeniksi.

Kestävyys kuntoon ja painonpudotukseen vauhtia

Hyvää cardio treeniä ovat pitkät kävely-, hölkkä- tai juoksulenkit 3 – 5 kertaa viikossa. Reippailun tulisi kestää yhtäjaksoisesti yli 30 min syketasolla 60-70% maksimisykkeestä. Syketasoa voit seurata älykellon avulla tai PPP-sääntöä noudattaen: syke on oikealla alueella, kun pystyt puhumaan puuskuttamatta. Aloita cardio-harjoittelu omaan kuntotasoosi sopivalla sykkeellä ja lisää vähitellen vauhtia kuntotasosi noustessa. Nollatasosta lähtiessäsi muista kuitenkin, että maltti on valttia.

Cardio-harjoittelussa alkuun päästäksesi keskity asentoon ja liikkeeseen:

  • Olkapäät alhaalla, katse eteenpäin ja keskivartalossa hyvä tuki
  • Vartalon paino lantion päällä
  • Kädet liikkuvat läheltä vartaloa (pidä kyynärtaipeet 90 asteen kulmassa hölkätessä ja juostessa, mutta myös kävellessä)
  • Lavat ohjaavat käsien liikettä suoraan eteen ja taaksepäin

Nautinnollisia treenejä!

Tilaa motiliivi

Kävelystä teho­­kävelyksi

Ylävartalo jäykkänä köpöttely on yleinen ongelma, joka kuormittaa niveliä ja aiheuttaa selkäkipuja. Motiliivi aktivoi tehokkaasti keskivartalon lihaksia tehostaen kävelyä.

Tutustu ja opi lisää

Walking Training by Hölkkä

Juokseminen on nyt koko vartalon harjoitus­­muoto

Motiliivin avulla juokseminen muuttuu koko koko kehon harjoitusmuodoksi. Aktiivisessa juoksussa koko vartalo työskentelee ja jokainen käden heilahdus lähtee vartalon keskilinjasta. Treeniliivi tehostaa rytmiä ja aktivoi koko vartalon lihaksistoa.

Tutustu ja opi lisää

Running Training by Hölkkä

Ylävartalo kipujen ja kuntou­tuksen kulmakivi

Fysioterapeutit pitävät motiliiviä hyvänä kuntoutusvälineenä. Säännöllinen liivin käyttäminen myös ennaltaehkäisee ja hoitaa niska-hartiajumeja.

Tutustu ja opi lisää

Fysio Training by Hölkkä

Harjoita useaa fyysisen kunnon osa-aluetta

Power-treenin avulla pystyt kehittämään lihaskuntoa, kehonhallintaa, tasapainoa, koordinaatiota, liikkuvuutta ja kestävyyttä.

Tutustu ja opi lisää

Power Training by Hölkkä